felelosseg

Mivel Ön, mint vállalkozó felel az összes kárért, melyek az Ön működési tevékenységéből adódnak, ezért szüksége van egy céges felelősségbiztosításra.

A német Polgári Törvénykönyv 823 § szerint: “Aki szándékosan vagy gondatlanságból egy másik életét, testét, egészségét, szabadságát vagy bármely egyéb jogát jogtalanul megsérti, az köteles az ebből eredő kárt a másik fél számára kárpótolni.”

Ennek alapján Ön – mint tulajdonos és vállalkozó – korlátlan összeg erejéig, a személyes vagyonával is felel a munkavállalók és az egyéb megbízottak hibás viselkedéséért, és emiatt szüksége van egy céges felelősségbiztosításra.

Mi az a céges felelősségbiztosítás?

A céges felelősségbiztosítás személyi- és anyagi kár esetén szolgáltat, melyet Ön, a cége vagy a munkavállalója egy harmadik félnek okoz. Éppen azért, mert Ön, mint cégtulajdonos felelős a munkavállalóiért fontos a céges felelősségbiztosítás megkötése.

Milyen szolgáltatásokat nyújt a céges felelősségbiztosítás?

A céges felelősségbiztosítás a fellépő kártérítési igények esetén megvizsgálja, hogy ezek Önnel szemben jogosak-e és az Ön nevében, amennyiben jogtalan, visszautasítja azt – a bíróság előtt is. Az a jó ebben, hogy ennek költségeit az Ön céges felelősségbiztosítása átvállalja. A jogos kártérítési igényeket pedig a megállapodott szolgáltatásoknak megfelelően a céges felelősségbiztosítás fedezi.

Szüksége van céges felelősségbiztosításra?

Cégünk objektív Partnerirodája szívesen áll az Ön rendelkezésére, és megkeresi az Önnek legoptimálisabb biztosítást.

Keressen minket és kérje ajánlatunkat!