insurance_services

Milyen biztosításra van szüksége egy vállalkozónak?

Milyen szempontok alapján kell megválasztani a biztosításokat?

Nagyon sok kis-és középvállalkozó éppen a biztosításon szeretne spórolni, sajnos tévesen.
A legelső biztosítás amit fontos megkötnünk az a céges felelősségbiztosítás.

Mi az a céges felelősségbiztosítás?

A céges felelősségbiztosítást személyi és anyagi kár esetén szolgáltatják, amely kárt Ön, a cége, vagy a munkavállalója egy harmadik félnek okoz. Éppen azért, mert Ön, mint cégtulajdonos felelős a munkavállalóiért, fontos a céges felelősségbiztosítás megkötése.

Pl.

* ha egy ügyfelem az én irodámban csúszik el és töri el a lábát
* ha az építkezésen a munkavállalóm leejti a kalapácsot a hetedikről és az egy Porschéra esik,
* esetleg egy egész paletta gipszkartont rövidebbre vágott és az anyag a megbízó tulajdona,
* ha mint könyvelő kárt okozok
* ha mint idősgondozó kárt okozok
és még sorolhatnánk.

Milyen szolgáltatásokat nyújt a céges felelősségbiztosítás?

A céges felelősségbiztosítás a fellépő kártérítési igények esetén megvizsgálja, hogy ezek Önnel szemben jogosak-e és az Ön nevében, amennyiben jogtalan, visszautasítja azt – a bíróság előtt is. Az a jó ebben, hogy ennek költségeit az Ön céges felelősségbiztosítása átvállalja. A jogos kártérítési igényeket pedig a megállapodott szolgáltatásoknak megfelelően a céges felelősségbiztosítás fedezi.

A második fontos biztosítás egy vállalkozó életében a beteg-és ápolási biztosítás. Németországban a vállalkozóknak nincsenek önmaguk után járulékos kötelezettségük. Így mindenki egyénileg eldöntheti, hogy privát úton fizet-e önmagának betegbiztosítást vagy sem. Ezt a törvényt 2009. január 1.-el módosították és kötelezővé tették a fizetését. Mértéke változó és nagyon eltérő.
(ca. 100-150 eurótól indulnak havi szinten a díjak)

A harmadik és talán egy vállalkozó életében a legfontosabb a  munkaképtelenné válás biztosítása (végleges egészségkárosodás (rokkantság)). Mi történik velem, ha betegségből vagy balesetből kifolyólag munkaképtelenné válok? Vagy ha nem is 100%-os csökkentett munkaképtelenségről beszélünk, hanem egyszerűen csak bizonyos mértékű csökkenésről. Akkor mi lesz a családommal, a hitelemmel, a gyerekeim tanulmányaival?

Itt nagyon jó és megfizethető lehetőségeket kínálnak a német biztosító társaságok. (Pl. 1970-es születésű építőipari vállalkozó példája: balesetből eredendő 100%-os munkaképtelenné válás esetén a díja évi 600,-€ lenne, és ha bekövetkezne a biztosított esemény, akkor kapna egy egyszeri 550.000, €-t és havi 1.000, € nyugdíjat haláláig). Vizsgáljuk meg egy sokkal gyakorlatiasabb szempontból a balesetbiztosítást. Mi történik abban az esetben, ha csak 4-6 hétre esek ki a munkából pl. kéz vagy lábtörés miatt? Maga a gyógyulási idő nem sok,  viszont 6 hétig kiesni a munkából és ezáltal nulla bevételt termelni, az már sok. Azt már minden kis-és középvállalkozó megérzi, legfőképpen azok, akik nem rendelkeznek munkavállalóval. Erre is van megoldás, a biztosító szolgáltatást kitudja bővíteni kórházi és otthoni napi térítési díjra. Itt a variációk lehetősége nagyon széles. Rögtön az első naptól napi térítést kérni, irreálisan megnöveli a biztosítás díját. Viszont, ha a tizenegyedik naptól kér pl. napi 25,-€ napi díjat, és a huszonkettedik naptól napi 50, € napi díjat, akkor egy megfizethetőbb konstrukcióval fog találkozni. Hiszen tizennégy napot a vállalkozók többsége anyagilag elbír, de a tizenötödik naptól már kezd kritikus lenni és a huszonkettedik naptól már igen nagy a vállalkozó anyagi kára. Természetesen partner cégünk Önre szabott ajánlatot dolgoz ki.

A negyedik fontos biztosítás: értékbiztosítás. Itt a cég tárgybeli értékeiről, mint pl. nagy értékű kézi szerszámok, számítógépek, másolók biztosításáról beszélünk.

Kérdése van? Kérje ajánlatunkat!