montenegro

Mennyire ideális hely Montenegró az üzlet szempontjából?
Mit kínál jobbat Montenegró, másokhoz képest?

A társasági adó Montenegróban 9%, ami egyike a legalacsonyabbaknak Európában.Franciaországban 33,3%, Angliában 30%, Szlovéniában 25%, Csehországban 25%, Horvátországban 20%, Magyarországon 18%, Macedónia 15%,  Szerbiában 10% és Montenegró 9% .A társaság profitja (nyereség) a cég tulajdonosát illeti, amelyet átutalhat saját, külföldi bankszámlájára.A tulajdonos felveheti a nyereségét az év végi végelszámolás után (február 28-ig kell benyújtani a Montenegrói NAV-nak).

Például,  ha a cég 10.000 euró nyereséget termelt, és a  tulajdonos a végszámla átadása után fel szeretné venni vagy átutalni az összeget magának, a következő módon teheti meg:  10.000 Euróra az adó 9%, ami 900 Eurót tesz ki, a helyi adózási kulcs 15% (900 Euróra fizetendő 15%), ami 135 €, így gyakorlatilag a tulajdonos 8.965 Eurót könyvelhet el magának, és ezt átutalásra lehet használni bárhol, Montenegróban vagy külföldi számlára. Amennyiben a tulajdonos nem veszi fel a nyereségét, hanem be szeretné fektetni az üzletágába, abban az esetben nem fizet rá adót.

Montenegróban az Áfa értéke 17%.A csökkentett Áfa (7%) alapvető élelmiszerekre, gyógyszerekre és egyes orvosi implantátumokra, tankönyvekre, könyvekre, újságokra és képes újságokra vonatkozik.Az Àfa nagysága Szerbiában 20%, Horvátországban 23%, Bosznia és Hercegovinában 17%, 18% Macedóniában, Albániában 20%, az EU-országokban 15% és 25% között ingadozik.A legalacsonyabb hozzáadott érték adója az EU-ban Ciprusnak és Luxemburgnak van, 15%; a legmagasabb a skandináv országokban van, mint Svédország és Dánia, azaz 25%.Úgy tűnik, hogy a különbség a 17% és 19%  között nem annyira jelentős. Téves. Ha a saját országában  19%-os hozzáadottérték adót fizet, az azonos adó összegét összemérve a Montenegróban fizetetthez 12,37% -kal kevesebbet fizet Montenegróban. Ennyit tesz ki a különbség a 17% és 19% között.

Montenegró az egyetlen olyan ország amely nem tagja az Európai Uniónak, akinek megengedett hogy használja az eurót – az Európai Bizottság engedélyével. Pénzautomatából is lehet eurót felvenni. Ezek szerint itt egy egyedülálló helyzet alakult ki: igénybe lehet venni Európa előnyeit. Nem létezik helyi valutainflációs veszély.

Montenegrói befektetési indítékok

Azok a külföldi cégek, amelyek szeretnének üzletelni Montenegróban ugyanolyan jogokkal bírnak, mint a helyi vállalatok. Ami az alapítási folyamatot illeti – gyors és egyszerű. Külföldi egyéneknek ugyanazok a követelményeknek kell megfelelniük, mint a hazai vállalkozóknak cégbejegyzés esetén.

Az üzleti nyelv az angol, a helyi valuta az Euró, az adórendszer egyike a legversenyképesebbek közé tartozik Európában és az ország képzett munkaerővel rendelkezik. Az ország demokratikus és politikailag stabil, hivatalos EU tagjelölt és minden kétséget kizáróan Montenegró a következő ország a régióban, amely Horvátország után társulni fog az Unióhoz.  Csak két órás repülés választja el az európai fővárosoktól, továbbá Montenegró élvezi a gazdasági szabadságot. A vonzó ágazatok a pénzügy, a turizmus, az energia, az egészségturizmus, a mezőgazdaság és az ingatlanpiac.

Ingatlanvásárlás előnyei Montenegróban:

Külföldi állampolgárok a vásárolt vagyonukat birtokba vehetik véglegesenNincs további vagyonadóRendkívül alacsony 3%-os  ingatlanadó, amit a jövedelmi hatóságnak kell befizetniAz egyik legalacsonyabb jövedelemadó az európai vállalatok körében – mindössze 9%A vagyont minden módon újra lehet értékesíteni, adóbírság nélkülTulajdonjogi dokumentumok gyors intézéseAz ingatlant bérbe lehet adni minden korlátozás nélkülFolyamatosan növekszik a megvásárolt vagyon értékeIdegenforgalmi célpont –  leggyorsabb növekedés a világonA Kotori-öbölben kivitelezés alatt van a leghosszabb kikötő Európában, kifejezetten szuper jachtokra tervezve

Közvetlen járatok indulnak minden nagyobb európai központból a Kotori-öbölig (Tivati reptér). Tervezet alatt áll a reptér szélesítése és a közvetlen járatok számának emelése.Összehasonlítva más országokkal a régióban, Montenegróban a legegyszerűbb eljárás van hatályban a cégbejegyzéssel kapcsolatban, a legalacsonyabb bejegyzési költséggel társulva.

A legjobb ország, a vállalkozások könnyűségének indításához mérten, a Világbank szerint Új-Zéland. Ott csak egy napig tart a bejegyzés, és nem kerül még egy dollárba sem. A második helyen van Ausztrália, Kanada a harmadik. Régiónkban Macedónia a legjobb – a hatodik helyet foglalja el. Követi Szlovénia 28. helyen,  Montenegró ebben a kérdésben 47. a világon. Horvátország elmarad 20 hellyel, 92. Szerbia, valamint Bosznia-Hercegovina amely jelenleg a 162. helyen van.


DOO 1.350,00 € +19% ÁFA

DOO 1.350,00 € +19% ÁFA

Korlátolt felelősségű társaság D.O.O. (Kft.) – 1350,00 € D.O.O. (KFT) cégalapítás montenegrói bankszámlanyitással 1850,00 € Legjobban az angol Ltd. -hez lehet hasonlítani és ezen forma a legkedveltebb. Egy vagy több személy is megalapíthatja a Kft.-t – hazai vagy külföldi, magán- illetve jogi személy vagy személyek. Az alapítási okiratban megjegyzendő az alapítási összeg (indulótőke) szintje amelyet […]


Részletek


AD 1.980,00 € +19% ÁFA

AD 1.980,00 € +19% ÁFA

Részvénytársaság AD (Rt.) alapítása: 1980,00 € AD (Rt.) cégalapítás montenegrói bankszámlanyitással: 2480,00 € Az rt. alapító tőkéje legkevesebb 25.000 Euró, és ezt az összeget a részvényesek egy kereskedelmi bankban helyezik letétbe az cég alapításáig. Az rt. alapítása után az elhelyezett összeget a cég működéséhez használják. A törvényi rendeletek amelyek az ilyen nemű vállalkozás megalapítására és […]


Részletek

jQuery(document).ready(function ($) {
„use strict”;
// masonry layout init
$(‘.blog-list’).imagesLoaded({ background: true }).progress( function() {
$(‘.blog-list’).masonry({
itemSelector: ‘.blog-item’,
});
});
});